Tanulj észtül! Õpi eesti keelt!

Tanulj észtül! Õpi eesti keelt!

Érdekel az észt kultúra, és szeretnél közelebb kerülni hozzá? Észtországba utazol, és nem akarod teljesen elveszettnek érezni magad? Kedveled az egzotikus hangzású nyelveket, és szeretnél valami igazán különlegessel megismerkedni? Vagy csak szereted a kihívásokat? 

Az Észt Intézet kiscsoportos kurzusai általában ősszel és tavasszal kezdődnek és észt anyanyelvű, magyarul is beszélő nyelvtanár vezetésével zajlanak. 

A találkozók helyszíne a Magyarországi Észt Intézet (Budapest 5. kerület, Falk Miksa u. 22.). A kurzusok 2020-tól az online térbe kerültek át (Zoom).

 
* * * * *
 

2023. februárjában induló észt nyelvkurzusaink:

I/A CSOPORT: KEZDŐ SZINT
A csoport teljesen kezdő, azaz 0 szinttől indul, így azoknak szól, akik eddig még egyáltalán nem, vagy csak nagyon keveset tanultak észtül. Első alkalom: 2023. február 08. 
 
I/B CSOPORT: KEZDŐ SZINT
A kurzus a kezdő csoport folytatása, de új jelentkezők csatlakozását is várjuk. A  tanfolyamot azoknak javasoljuk, akik már legalább 14 órát tanultak észtül, vagy annak megfelelő nyelvtudással rendelkeznek és szeretnék felfrissíteni/továbbfejleszteni a tudásukat. Első alkalom: 2023. február 6. 
 
II. CSOPORT: KÖZÉPSZINT
A kurzus a két kezdő csoport folytatása, de új jelentkezők csatlakozását is várjuk. A  tanfolyamot azoknak javasoljuk, akik már biztosabb nyelvtani alapokkal rendelkeznek. Társalgási kurzus,  elsősorban a szókincsbővítésen, beszédértés- és készség fejlesztésén van a hangsúly. Első alkalom: 2023. február 7. 
 
III. CSOPORT: HALADÓ SZINT
A tanfolyamra azok jelentkezését várjuk, akik már több éve tanulnak észtül. Társalgási kurzus, komolyabb témákkal (is), a meglévő tudást, beszédkészséget finomíthatják a résztvevők. Első alkalom: 2023. február 2.
 

Jelentkezés a kurzusokra és további részletek itt.

 

Amennyiben szeretne értesítést kapni a későbbi időpontban (várhatóan ősszel) induló kurzusokról, kérjük jelezze itt

Az észt nyelvvel való megismerkedéshez ajánljuk az Észt Intézet mini nyelvleckéit is: ősszel az Észt nyelvi héten és az Európai Nyelvi Koktélbárban (2022. szeptember 23.), tavasszal az Észt Héten lehet csatlakozni a bemutatóórákhoz.