ÉSZT ZENEI HÉT * november 23. – december 3. * Arvo Pärt * Veljo Tormis * Mari Kalkun * Peedu Kass Momentum * Kristjan Randalu * Kadri Voorand * Liisi Koikson *

Estonia 100 | Arvo Pärt-koncert a Zeneakadémián

Estonia 100 | Arvo Pärt-koncert a Zeneakadémián

Az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő jubileumi évet nagyszabású zenei programmal zárjuk, melynek első állomása az Észt Filharmónia Kamarakórusa és a Tallinni Kamarazenekar koncertje lesz. Vezényel Arvo Pärt zenéjének egyik legavatottabb tolmácsolója, Tõnu Kaljuste.

Új helyszínen az Arvo Pärt kiállítás

Új helyszínen az Arvo Pärt kiállítás

 A világ egyik legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőjének életét bemutató kiállítás a Három Hollóba költözik az Észt Zenei Hét keretében. A tárlatot koncerttel és egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött eseményen nyitjuk meg.

Estonia 100 | Mari Kalkun Duó

Estonia 100 | Mari Kalkun Duó

Egy hang, amely az észt erdők legmélyéről szól hozzánk: Mari Kalkun bensőséges zenéje magában rejti az északi havas tájak méltóságteljes csendjét, de kicseng belőle a megújulás, a remény és az ünnep hangulata is. Mari már járt nálunk a Runorun nevű formációval, ezúttal Aleksandra Kremenetskivel duóban lép fel.

Estonia 100 | Észt Zenei Hét

Estonia 100 | Észt Zenei Hét

Az Észt Köztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját ünneplő jubileumi évet nagyszabású zenei programsorozattal zárjuk, melynek keretében az észt zenei élet legkiválóbb szereplői mutatkoznak be.

12 észt költő

12 észt költő

Az Észt Intézet irodalmi portálokkal közösen észt költészeti sorozatot indított, hogy a sokszínűségre törekedve bemutassa a mai észt líra legizgalmasabb alakjait és irányzatait. A sorozat a KULTer oldalán olvasható.

Kölcsönözhető kiállítások

Kölcsönözhető kiállítások

Kölcsönözd ki az Észt Intézet kiállításait. Ha érdekel az észt kultúra, történelem, természet, és szeretnéd bemutatni  Észtország egy-egy kis szeletét, akkor mindenképpen érdemes megnézni és kikölcsönözni aktuális tárlatainkat. 

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.