Megjelent Paul-Eerik Rummo új könyve

Megjelent Paul-Eerik Rummo új könyve

Megjelent magyarul Paul-Eerik Rummo, az észt költészet veteránjának legújabb verseskötete, a Nézz a tükörbe.

Konferenciakötet Észtországról

Konferenciakötet Észtországról

2018 novemberében zajlott az Észt Köztársaság - 100 év innováció című konferencia a Károli Gáspár Református Egyetemen. Az elhangzott előadások közül három olvasható a nemrég megjelent konferenciakötetben.

Nézd vissza Kätlin Kaldmaa és Viivi Luik könyvbemutatóját

Nézd vissza Kätlin Kaldmaa és Viivi Luik könyvbemutatóját

A 12. Észt Héten mutatkozot be Kätlin Kaldmaa legújabb regénye, az Izlandon nincsenek lepkék, valamint Viivi Luik A béke hetedik tavasza című könyve.

Kölcsönözhető kiállítások

Kölcsönözhető kiállítások

Kölcsönözd ki az Észt Intézet kiállításait. Ha érdekel az észt kultúra, történelem, természet, és szeretnéd bemutatni  Észtország egy-egy kis szeletét, akkor mindenképpen érdemes megnézni és kikölcsönözni aktuális tárlatainkat. 

Új Könyveink

Új Könyveink

Az Észt Intézet könyvtára folyamatosan gyarapodik, bármikor érdemes ellátogatni hozzánk a nyitvatartási időben. Egyebek mellett szépirodalmi újdonságokkal, kultúrtörténeti munkákkal, művészeti albumokkal, mesekönyvekkel és folyóiratokkal várjuk az olvasni szeretőket!
12 észt költő

12 észt költő

Az Észt Intézet irodalmi portálokkal közösen észt költészeti sorozatot indított, hogy a sokszínűségre törekedve bemutassa a mai észt líra legizgalmasabb alakjait és irányzatait. A sorozat a KULTer oldalán olvasható.

Értesülj programjainkról!

A legfrissebb észt vonatkozású események, hírek és rendezvények Magyarországon.
Nézd meg egy hírlevelünket itt.
Az e-mail-címet és nevet kizárólag hírlevelünkhöz használjuk, az adatatokat nem adjuk tovább harmadik személynek, és más szolgáltatóknál (pl. felhőtár-szolgáltatók, hírlevél-szolgáltatók stb.) sem tároljuk el.